Categories
Link Blog

APPLE CIDER VINEGAR 60 CAPSULES

Brand: AFDHAL
Product Code: AFD029
Availability: In Stock
Harga: RM65.00

KKM : MAL16090010TC
‚Äč
MTE APPLE VINEGAR AFDHAL

Berkurun lamanya, cuka epal telah digunakan manusia sebagai makanan dan ubat untuk diri mereka dan keluarga mereka serta binatang peliharaaan mereka. Malah, cuka buah yang paling terkenal dikalangan komuniti yang mengutamakan penjagaan kesihatan secara semulajadi ialah cuka epal. Ianya dikatakan mempunyai pelbagai kebaikan kepada kesihatan tubuh, sebahagiannya disokong oleh kajian saintifik. Diantaranya, mengurangkan berat badan, merendahkan bacaan gula dalam darah, dan mengurangkan simptom kencing manis.

Sebahagian kebaikan dan manfaat cuka epal:

  • Cuka epal, terkandung di dalamnya asid asetik yang tinggi - Ianya dapat meningkatkan keupayaan tubuh badan untuk menyerap lebih mineral.
  • Mempunyai fungsi melawan kanser. Hasil penyelidikan telah menunjukkan bahawa cuka epal boleh mengecutkan tumor dan membunuh beberapa jenis sel-sel kanser.
  • Mengurangkan kolesterol jahat ( LDL ) dan mencegah penyakit kardiovaskular. Risiko paling tinggi apabila bacaan kolesterol LDL tinggi ialah ianya boleh membawa kepada pelbagai masalah jantung. Sebaik saja kolesterol LDL menyumbat salur arteri, terdapat risiko besar serangan jantung. Cuka Epal boleh membantu menurunkan kadar LDL kerana ianya mengandungi asid chlorogenic. Asid ini mencegah LDL dari terkumpul dan menjadi kristal dalam saluran  darah.
  • Mencegah permulaan diabetis dengan menurunkan Glycemia selepas makan ( postprandial glycemia ).
  • Hasil penyelidikan mencadangkan bahawa cuka epal boleh membantu pesakit Diabetis Type 2 dalam meningkatkan sensitiviti insulin.
  • Cuka Epal boleh membantu dalam usaha menurunkan berat badan.

MTE APPLE VINEGAR AFDHAL
Diperbuat dari serbuk cuka epal yang bermutu tinggi dengan kandungan lebih kurang 35% asid asetik.

MTE APPLE VINEGAR AFDHAL
Berdaftar dengan BPFK, oleh yang demikian disahkan selamat dan bersih digunakan. No KKM : MAL16090010TC

MTE APPLE VINEGAR AFDHAL
Makanan tambahan dalam bentuk kapsul ( kapsul sayuran ) yang memudahkan pengambilannya bagi mereka yang tidak suka kepada rasanya yang masam.

MTE APPLE VINEGAR AFDHAL
Selain daripada menjadikannya sebagai amalan penjagaan kesihatan, ianya disyorkan untuk mereka yang menghadapi masalah-masalah berikut:
* Jangkitan kuman * Resdung * Tekanan Darah TInggi
* Kolesterol LDL yang tinggi * Radang * Arthritis
* Batu Karang * Rasa mual/ loya * Pedih ulu hati
* Refluks asid * Lelah * Alahan * Gout * Diabetis ( kencingmanis ) * Kegemukan /obesiti * Migrain ( sakit kepala )* Penghadaman bermasalah

buy online at DealsPolo.com

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



Tags: Cuka epal